Αρχικη σελιδα

  ”Η μουσική είναι η πιο δυνατή μορφή μαγείας”

Marilyn Manson, 1969- Αμερικανός μουσικός

Η μουσική συνδέεται άρρητα με τη ζωή του ανθρώπου από τη μέρα γέννησής του μέχρι το θάνατό του. Χωρίς αυτή, ο άνθρωπος θα ζούσε σε μια μονοτονία, βαρετή, ανέκφραστη και άγχρωμη ζωή. Είναι ένας βασικός συνδετικός κρίκος ενσωματωμένος στην αλυσίδα της εκπαίδευσης των παιδιών. Αδιαμφησβήτητα, η μουσική είναι ένα μάθημα το οποίο πρέπει να διδάσκεται από τη προσχολική ηλικία αφού θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τη νοημοσύνη τους, τα συναισθήματά τους, τη φυσική και πναυματική τους κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μουσική είναι ένα πολυδιάστατο εργαλείο και έτσι δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην αγωγή του τραγουδιού και μερικών μουσικών ιδεών αλλά να απελευθερώνει τη δημιουργικότητα, τον αυθορμητισμό και τη γενική καλλιέργεια της μουσικής. Έτσι, λοιπόν, είναι καλό να βασίζεται στη χαρά, στη δημιουργικότητα, στην προσωπική και στην ομαδική έκφραση.

Στο μουσικό αυτό κουτί θα δημοσιεύονται ιδέες, άρθρα που αφορούν στη μουσική, μουσικά παιχνίδια, μουσικές δημιουργίες, τραγούδια και πολλές άλλες δραστηριότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να κάνουν τη μέρα των παιδιών μας πιο ευχάριστη και δημιουργική.

Το συγκεκριμένο ιστολόγιο θα απαυθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς μουσικής αλλά και σε όσους εκπαιδευτικούς αγαπούν τη μουσική και θέλουν να την ενσωματώσουν στο μάθημά τους ώστε να το εμπλουτίσουν. Επίσης, μπορεί να φανεί και χρήσιμο σε γονείς που θέλουν να περάσουν δημιουργικές, ευχάριστες μουσικές στιγμές με τα παιδιά τους.

Advertisements

Ο μαγικός κόσμος της μουσικής

Μείωσε, Επαναχρησιμοποίησε, Ανακύκλωσε

Εκπαιδευτικό Ιστολόγιο για παιδιά

Τα παιδιά της φυσικής αγωγής

Η φυσική αγωγή στην ζωή μας!!

Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο

Προδημοτική Εκπαίδευση

Children Artist

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !!

Παγκοσμιος ιστος 2.0

Μάθηση και Διδασκαλία

Μουσικό Κουτί

Ο μαγικός κόσμος της μουσικής

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.